Om mig

Jag debuterade år 2010 med bilderboken Maja i parken tillsammans med fotografen Martin Magntorn (Lindskog förlag). Därefter har jag utkommit med kapitelböcker på Idus förlag (serien om Anna Tizianna , serien om Andrea och Leni: Jag lovar. På hedersord! ,  Jag gör det. För din skull! , Bara du. För alltid! samt serien om Fian.) Jag har även gett ut de lättlästa böckerna Hemligt sms  och Superhemligt kär Nypon förlag.

Jag bor med min man, våra tre barn (11, 15 och 18 år), en katt och en hund i Lund. Till familjen hör också en vuxen son som inte bor hemma. Så ofta vi kan är vi i vårt fritidshus i Kivik på Österlen eller reser till familjens andra hemland Spanien. I vår familj pratar vi både svenska och spanska och ibland en märklig blandning av bägge språken.

Jag har tidigare bott många år i Madrid där jag bland annat arbetade som volontär på ett barnhem. Jag har studerat Förlags- och bokmarknadskunskap på Lunds universitet och Kreativt skrivande för barn och unga på Högskolan i Kristianstad samt en hel del annat (bl. a filmproduktion, foto, psykologi och evolutionär medicin ).

Från början ville jag jobba med film- och videoproduktion. Sedan utbildade jag mig till sjuksköterska och arbetade bl. a en tid som forskningssköterska. Nu ägnar jag mig främst åt att skriva barnböcker och arbetar även som barnbokslektör och med texthjälp.

Min bakgrund är alltså en rätt salig blandning av en massa studier och olika arbeten och så har jag även varit hemmamamma under många år. De här olika erfarenheterna ger mig bra nytta i mitt skrivande tycker jag.

Läs mer om mig och mina böcker på nedanstående länkar. Vill du boka in författarbesök kan du göra det via Författarcentrum Syd.

http://forfattarcentrum.se/forfattarformedling/forfattare/3395/Emma_F_ldt

www.facebook.com/annatizianna

http://www.idusforlag.se/emma_faldt

Instagram:emmafaldt_forfattare

Mail:emma.faldt@cuervo.se

DSC_0362