Om mig

Kort om mig

Namn: Emma Fäldt

Född: 1970 i Göteborg

Bor: I Lund

Har också bott: I Stockholm (1 år) och i Madrid (9 år)

Familj: Man, två söner och två döttrar. En hund och en katt

Syskon: En storasyster, en lillebror och två yngre halvsystrar

Ville bli när jag var liten: Dagisfröken. När jag var lite äldre ville jag bli filmregissör och barnmorska.

Lite mer om mig

Jag debuterade år 2010 med bilderboken Maja i parken tillsammans med fotografen Martin Magntorn (Lindskog förlag). Därefter har jag utkommit med kapitelböcker på Idus förlag (serien om Anna Tizianna , serien om Andrea och Leni: Jag lovar. På hedersord! ,  Jag gör det. För din skull! , Bara du. För alltid! samt serien om Fian.) Jag har även gett ut de lättlästa böckerna Hemligt sms  och Superhemligt kär på Nypon förlag. På mitt egna förlag Cuervo publishing har jag också gett ut böcker. Senaste är Bästa bandet 2020. Jag har också ljudböcker utgivna på Saga Egmont samt texter (ur några av mina böcker) i läroböcker hos Studentlitteratur och Solum förlag.

Jag bor med min man, våra tre barn (13, 18 och 20 år), en katt och en hund i ett radhus i Lund. Till familjen hör också en vuxen son som inte bor hemma.  I vår familj pratar vi både svenska och spanska och ibland en märklig blandning av bägge språken.

Jag har tidigare bott många år i Madrid där jag bland annat arbetade som volontär på ett barnhem. Jag har studerat Förlags- och bokmarknadskunskap på Lunds universitet och Kreativt skrivande för barn och unga på Högskolan i Kristianstad samt en hel del annat (bl. a filmproduktion, foto, psykologi och evolutionär medicin ).

Från början ville jag jobba med film- och videoproduktion. Sedan utbildade jag mig till sjuksköterska och arbetade bl. a en tid som forskningssköterska. Nu ägnar jag mig åt att skriva böcker, arbeta som lektör och skrivpedagog och som handläggare av forskningsstudier på ett biobankscentrum.

Då och då blir jag inbjuden till skolor för att berätta om mina böcker och skrivande eller göra skrivövningar tillsammans. Det är väldigt roligt. I juni 2021 blev jag klar med min ettåriga utbildning som skrivpedagog på Skururps skrivpedagoglinje. Jag erbjuder och skrivkurser och skrivhandledning. Kontakta mig för mer info.

Vill du boka in författarbesök kan du göra det via Författarcentrum Syd.

http://forfattarcentrum.se/forfattarformedling/forfattare/3395/Emma_F_ldt

Instagram:emmafaldt_forfattare

Mail:emma.faldt@cuervo.se

DSC_0362