Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York (2015)

”En fin och spännande historia om mod och udda vänskap.”

          Mons Kallentoft, författare

 Beställ boken här

 

Utvald till *Godbit av BTJ (oktober 2015) och med högsta betyg därifrån!
(*”Ett urval av de bästa barn- och ungdomsböckerna varje månad”)

” Anna Tizianna på viktigt uppdrag i New York är en fristående fortsättning på den fantastiska Anna Tizianna från 2014.”
”Flygresan är mycket humoristiskt beskriven och barnens upplevelser av den stora staden är realistiskt skildrade. Det är en härlig berättelse med ett lyckligt slut. Anna är en envis tjej som inte ser några problem, utan allting går bara man inte ger sig. Hon är en trevlig bekantskap och man kan bara hoppas att det kommer fler böcker. Illustrationerna av Josephine Nicander bidrar till det fina helhetsintrycket. Texten är lättläst med korta meningar och den passar bra både som högläsning och för nybörjarläsaren.”

Agneta Warheim, BTJ-häftet nr 19


Handling

Det är några veckor kvar till jul. Åttaåriga Anna kommer snart att vara med om sitt livs största äventyr.  När hon under ett snöbollskrig råkar krascha ett fönster hos grannen, den läskige gubben Jacobsson, blir hon mot alla odds vän med honom.
Jacobsson berättar för Anna att han för 60 år sedan jobbade som sjöman i New York. Han var då förälskad i en kvinna och skulle gifta sig med henne. Men deras kärlekshistoria fick ett tråkigt slut. Detta vill Anna ändra på och tar sig därför an ett viktigt uppdrag. Hon tänker överlämna Jacobssons gamla kärleksbrev till kvinnan. Annas inplanerade resa till New York under jullovet blir därmed något helt annat än en vanlig familjeresa.
Men mamma och pappa får inte veta någonting. Inte lillebror Arvid heller. Hur ska Anna kunna hitta kvinnan i den jättestora staden? Och med endast en enda ledtråd,  en gammal lapp med en adress där kvinnan bodde på femtiotalet.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s