Manushjälp/Skrivhandledning

Lektörsutlåtande

Har du skrivit ett barn- eller ungdomsmanus och är osäker på om det är tillräckligt bra eller färdigarbetat för att sändas till förlag? I så fall kan det vara bra att använda sig av en lektör som kan ge ett omdöme om manuskriptets form och innehåll och även ge förslag på förbättringar.

Av mig får du en sammanfattning och recension av manuset med konkreta råd kring vad som saknas, är överflödigt eller kan göras bättre. Jag rättar även uppenbara grammatiska fel och stavfel (ingen regelrätt korrektur) samt ger förslag på språkförbättringar.

Senast 3 veckor efter det att du har gjort din beställning och betalat fakturan, får du lektörsutlåtandet. Det skickas via mail (pdf) och omfattar ca 2-4 A4-sidor beroende på manusets längd, samt löpande kommentarer direkt i manus.

Kort om min bakgrund i bokbranschen

Jag debuterade 2010 med bilderboken Maja i parken och är därefter utgiven med flera kapitelböcker. Mina böcker har fått många fina recensioner och omdömen (flera av böckerna har blivit utvalda till *Digital Godbit av BTJ och tre har tilldelats **litteraturstöd från Kulturrådet).

Jag har läst Förlags- och bokmarknadskunskap på Universitet i Lund samt Kreativt skrivande för barn och unga på Högskolan i Kristianstad.

Jag är utbildad skrivpedagog vid Skurups folkhögskola (2021).

Pris

Avgift: 2600 kr. Om manuset är längre än 10 A-4 sidor tillkommer en sidavgift från sidan 11 med 15 kr/sida

Moms med 25 % tillkommer på tjänsten

Betalning sker mot faktura. Jag är registrerad för F-skatt.

Obs! Manuset ska vara skrivet på dator. Det ska vara sidnumrerat och ha breda marginaler ca 3-4cm (där kommentarer kan skrivas). Dubbla radavstånd. Teckenstorlek: 12 pkt.

Maila din beställning med manus till: emma.faldt@cuervo.se (vill du skicka en utskrift med post-maila först en förfrågan).

Skrivhandledning

Info om upplägg och pris kommer snart.

Hör gärna av dig om du har någon fråga, antingen via kontakformuläret nedan eller direkt till mailadressen ovan.

*En digital Godbit på BTJ är ett kvalitetsurval ”de bästa barn-och ungdomsböckerna varje månad
**Kulturrådet tilldelar litteraturstöd med syftet att: ”främja kvalitet och mångsidighet i bokutgivningen så att läsarna garanteras ett brett urval av god litteratur”