Gå härifrån (2017)

                      ”Gripande, fängslande & stark!”

                                           Jenniesboklista (augusti 2017)

gåhärifrånBeställ boken från Bokus, Adlibris, Amazon eller andra nätbokhandlare 

(Gå härifrån finns med som urval i Bonniers bokklubb)

”I dessa #metoo tider är det här en tidsenlig bok om opassande uppmärksamhet av gamla gubbar till alltför unga kvinnor. Och om hur unga kvinnor utsätts för oönskad uppmärksamhet från flera håll och om de sexuella kränkningar många kvinnor får utstå. Speciellt då de är i en sårbar ålder och utan någon stöttande och stark vuxen i sina liv.
Gå härifrån är en roman för unga vuxna om att bli självständig, samtidigt som man längtar efter en samhörighet. Om att hitta sin egen väg och sin egen grej och att våga leva som man själv vill utan att påverkas av andras gömda agendor och önskemål. Och om hur känslig man kan vara för yttre påverkan i den åldern.
Jag tycker den är tankeväckande och tar upp ett ämne som är relevant och viktigt.”

Bina´s books  

” … en ungdomsroman som ligger helt rätt i tiden. Jag hoppas att min framtida dotter läser denna bok om 20 år och att hon då inte alls känner igen sig i huvudkaraktären Noras liv, men till ett sånt samhälle kommer vi endast om vi går ihop och kämpar tillsammans.”

Gabriella Ohlzon
Ordförande och grundare Me Too Sweden

Handling

17-åriga Nora är på väg till Rom för att komma bort ifrån en destruktiv tillvaro. Under vistelsen i Italien inser hon att hon måste tillbaka till sina rötter, till församlingen där hon växte upp och som hon hastigt rycktes ifrån som tolvåring.
Men är där så idylliskt som hon vill minnas?