Maja i parken (2010)

”Härligt med ett barn som tas på allvar i sin lek och på sin
upptäcktsfärd i livet.
En favorit!”

Christina Wedenmark, barnbibliotekarie samt boktipsare på http://www.barnensbibliotek.se

 9789185311033

 

 

Beställ boken här

 

 

 

 

 

Tilldelades Kulturrådets litteraturstöd 2011


”Maja i parken är upphovsmännens första barnbok och det är en debut som ger mersmak.”

Anna Birgitta Eriksson, Lektör BTJ-häftet


Maja i parken gavs ut 2010 på Lindskogs förlag. Det är en fotografisk bilderbok i svartvitt för små barn i åldern 0-3 år.

Maja i parken är uppskattad av många barn och föräldrar. Flera föräldrar har berättat att det är deras barns absoluta favoritbok som de vill läsa om och om igen. Bästa betyget med andra ord! Maja i parken tilldelades 2011 Kulturrådets utgivningsstöd, vilket är en fin kvalitetsbedömning. Det innebär också att boken måste finnas representerad på landets alla bibliotek.


Handling

Maja i parken får vi följa med när Maja går på promenad med sin mamma i en park. Maja upptäcker ett skojigt träd som hon vill klättra upp i och en märklig stenfigur. Hon träffar också på olika sorters hundar, kraxande kråkor och får syn på nykläckta små ankungar under sin spännande dag i parken.


Bakgrundsidé till Maja i parken

Inspirationen till Maja i parken kom dels från min barndoms favoritböcker (”Trulsa hos mormor”, ”Lill-Anna, Johan och sommaren” m.fl), vars underbara svartvita foton fängslade mig starkt, men framförallt från min då ettåriga dotter som gav mig möjlighet att utifrån hennes perspektiv uppleva parkens spännande miljö.

Tanken är att det med svartvita bilder och spännande format ska vara estetiskt tilltalande, för både barn och vuxna. Bilderna är avsedda att förmedla en lite tidlös inramning och berättelsen vill uppmuntra till att vara närvarande i det som händer här och nu, som små barn är så fenomenala på och kan relatera till. Det är min då femton månader gamla dotter Amaya som spelar Maja i boken. Hon var otroligt tålmodig och fantastiskt duktig. Det som kanske ser ut att vara helt i stunden fångade bilder är noga regisserade med massor av omfotograferingar. När jag t.ex sa: ”titta på maskrosen och håll upp fingret lite vid munnen” eller ”böj dig framåt och le mot ankungen”, så gjorde hon det tålmodigt varje gång, utan protester. Femton månader gammal! Underbara unge!


Utställning

Bilderna från Maja i parken var med i en fin utställning under Stadsparkens 100-årsjubileum i Lund år 2011.

Emma Fäldt tillsammans med fotografen Martin Magntorn.


 

Bokrelease Krabat i Lund

Så här fint hade de i skyltfönstret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s