Bara du. För alltid! (2017)

5 stjärnor av 5 från bokbloggen Villa Freja!

baradu
Tilldelades litteraturstöd från Kulturrådet 2017
Utvald till *Godbit på BTJ (oktober 2017)
(*Ett urval av de bästa barn- och ungdomsböckerna varje månad)

Beställ boken här 

”… jag tänker att den här boken är perfekt sommarlovsläsning. Jag gillar också att boken handlar om vänskap och kärlek på ett så seriöst sätt fast boken är riktad till så pass unga barn. Det är bra tycker jag! Jag tror att jag hade älskat den här boken när jag var yngre och den är perfekt för alla mellan 8-12 år ungefär. Det är även bra att den är så pass lättläst så att boken passar för alla!”

Agnes bokblogg

 

 ”Gripande, rolig & fängslande!”

Jennies boklista

 

”Detta är en vardagsskildring med sommarlov, familjeliv, kompisar och frågor som rör
sig i huvudet på barn i tioårsåldern. Dialogen flyter ledigt och spänningen byggs upp ända fram till slutet i de tio
lättlästa kapitlen. Författaren Emma Fäldt skildrar flickorna trovärdigt och det är lätt för läsaren att känna igen sig både i de miljöer handlingen rör sig och i de situationer som uppstår när vänskapen ställs inför nya utmaningar.”

Hela recensionen publiceras i BTJ-häftet nr 19, 2017.
Lektör Helene Ehriander

 

Handling

Det är sommarlov. Andrea har ganska tråkigt, hon har varit hemma hela tiden och hennes bästa vän Leni är ofta upptagen med att spela fotboll. Men så blir Andrea bjuden på en fest och där träffar hon Dante. De två blir ihop och Andrea är så där kär att hon vill vara tillsammans med honom nästan jämt. Samtidigt vill hon att vänskapen med Leni ska fortsätta precis som vanligt. Men hur hon än gör tycks det bli problem. Kommer hon att räcka till för dem båda?