Recensioner och media

Maj 2021

”Den dolda sanningen är verkligen en spännande bok som jag tycker väldigt mycket om! Jag tycker om att boken är spännande och att det händer mycket. Det blir aldrig långtråkigt och det är inte för många saker som händer, utan lagom. Jag tycker även om att det är lite mysterier som måste lösas och att det är just skoltidningens redaktion som uppmärksammar alla mysterier. Det känns som att skoltidningarna håller på att dö ut, och denna bok kanske kan få någon att vilja starta en skoltidning.
Jag tycker verkligen om Fäldts berättarteknik. Det är något som jag verkligen gillar med boken, språket.
Jag får lite LasseMaja vibbar, fast denna bok är något bättre till och med!
Jag läser gärna mer om Tellusskolan i framtiden!

Stort tack till författaren för recensionsexet!”

Mars 2021

 • ”Bästa bandet” av Emma Fäldt är en oerhört välskriven bok för mellanåldern som fängslar från första sidan. En trovärdig berättelse där musik och vänskap är i centrum och som väcker mängder av igenkänning. En bladvändare som engagerar och berör. Rekommenderas varmt!”

            ”Direkt dras vi in i handlingen. Berättelsen har bra driv och rappa dialoger. Här utelämnas inget – rivalitet, nätmobbning, missförstånd och                gruppdynamik är bara en del som berörs. Allt känns igen från skolans värld där starka känslor styr, men det är just det jag gillar! Uppriktigheten som gör boken äkta, tidlös och ärlig. Och trots alla utmaningar andas boken positivitet och glädje och lösningen finns just i den goda gruppen där lyhördhet, empati och ärlighet måste finnas för att gruppen ska fungera. Jag inser under läsningen att jag saknat en bok som tar ungdomars musikintresse och målbild på allvar. En bok som lyfter de estetiska ämnenas fantastiska funktion, intressen och erfarenheter som vi är många som delar och känner igen. Författaren har en lång rad böcker bakom sig och det märks. Det är välskrivet utifrån barnens perspektiv och speglar barnens vardag väldigt trovärdigt. Boken är mogen och aktuell och fungerar för både killar och tjejer, antagligen även på högstadiet.”

Agnetas ABC (Agneta Norrgård Augustambassadör 2020, boktipsare i P4

 • ”Den dolda sanningen är verkligen en spännande bok som jag tycker väldigt mycket om! Jag tycker om att boken är spännande och att det händer mycket. Det blir aldrig långtråkigt och det är inte för många saker som händer, utan lagom. Jag tycker även om att det är lite mysterier som måste lösas och att det är just skoltidningens redaktion som uppmärksammar alla mysterier. Det känns som att skoltidningarna håller på att dö ut, och denna bok kanske kan få någon att vilja starta en skoltidning.
  Jag tycker verkligen om Fäldts berättarteknik. Det är något som jag verkligen gillar med boken, språket.
  Jag får lite LasseMaja vibbar, fast denna bok är något bättre till och med!
  Jag läser gärna mer om Tellusskolan i framtiden!

Emma Johansson, Omnible

Januari 2021

 • ”en spännande bok som tar upp många viktiga ämnen. Jag tror att många 9-12 åringar kommer att sluka den!”
  ”Boken innehåller också mycket igenkänning då boken inte bara handlar om musiktävlingen. I handlingen får Emma Fäldt med många intressanta och viktiga ämnen som kärlek, vänskap, mobbning, svartsjuka och konflikter. Det finns med andra ord mycket att diskutera om kring denna bok om man läser den i en skolklass till exempel. 
  Dessutom tycker jag att karaktärerna i boken känns väldigt verkliga och intressanta. De har både positiva och negativa sidor och gör fel ibland vilket både kan vara irriterande och befriande att läsa om. Relationerna mellan karaktärerna känns trovärdiga och de är enkla att relatera till. ”

Agnes bokblogg 

November 2020

 • Tusen sidor (Instagram) om Bästa bandet: ”Den här boken har allt”. ⁣
  ⁣”Det är imponerande hur Fäldt bär sig åt som lyckas klämma in allt på blott 128 sidor utan att det känns överdrivet eller overkligt. Med ett luftigt språk lyckas hon täcka in det mesta en fjärdeklassare kan uppleva.” ” ⁣Händelserikt, lättläst och tänkvärt. Nostalgisk läsupplevelse för mig, och det givna valet för fjärdeklassaren. ⁣”
 • ”En bladvändare som tar upp musik och estetiska uttryck i ett relevant socialt sammanhang.” Tidningen Musikläraren

”Andrea och Leni är bästa kompisar. De har lovat varandra att inte bli ihop med Jacob. Han är ny i klass 4a. Och båda har blivit kär i honom, världens snyggaste.

På hedersord har de lovat att inte bli tillsammans med honom, ensam iaf. Tillsammans går bra. Men han vill inte vara ihop med båda två.

Andrea ser hur Leni och Jacob gör fingerkramen i hemlighet. När de tror att hon inte ser. Är de ihop? De som hade lovat! På hedersord till och med.

Kan de ens vara vänner nu?

En bok om vänskap, löften, att känna sig sviken, kärlek och allt däremellan. En bok med få kapitel som rymmer mycket!”

Oktober – 2020

Ytterligare två nya recensioner av Bästa bandet:

 • Jennies boklista ger den 4 av 5 och skriver att den är ”Fin, underhållande och välskriven!”
 • Fantastiska_bocker ger den 3 av 5. ”Det som stör mig som vuxen läsare är språket inte känns som det passar till elever i 4an, 10åriga ungdomar. Skulle nog passa lite mer om karaktärerna gick på högstadiet. Det drar ner helhetsbetyget till 3/5 men är inte säkert att målgruppen, ungdomar i 9 till 12 år tänker som mig.”

(Lite roligt för Bästa bandet fick för-recensioner (manusstadiet) av barn i mellanstadieåldern på en skola i Malmö och då lät det bland annat så här: ”Språket var precis som vi brukar prata, det var bra att det fanns svordomar– fast vi svär nog mer än dom gjorde i boken.)

Tre nya recensioner av Bästa bandet.

”Jag gillar boken. Den är lättläst och fartfylld. Det är drama, bråk, kärleksbekymmer, skador och spänning. Mitt liv som 10-åring var mycket enklare. 😅 Jag tror verkligen att denna bok kommer att passa min dotter. Hon är väldigt nyfiken på den och kommer nog att börja läsa direkt nu när den hamnar i hennes bokhylla.” Saras bokhyllor

”Bästa bandet är en fartfylld berättelse där mycket kretsar kring musiken men som ändå rymmer så mycket mer, så som vänskap och dramatik. Det är en bok att känna igen sig i. Texten är enkel och lämpar sig väl på mellanstadiet.”   https://www.villa-freja.se/ 

”Som läsare kommer man direkt in i handlingen och det är igenkänning från mellanstadiet. Sammanfattningsvis är Bästa bandet en enkel och fin skildring av upp- och nergångar i vänskap”  BTJ-häfte 21


September – 2020

bif (biblioteket i fokus) recenserar Tellusskolan. Den dolda sanningen i senaste numret.IMG_2352


Maj- 2020

Gustavs bokhylla har recenserat Anna Tizianna- På viktigt uppdrag i New York.

Denna bok handlar om att våga göra det som är lite äskigt, om kälek över generationer och olika platser!”

  ”Boken får 🍎🍎🍎🍎 av fem av mig.”


Mars-2020
Biblanbloggen (Nybro bibliotek) har recenserat Tellusskolan-Den dolda sanningen
”Tellusskolan: den dolda sanningen av Emma Fäldt är en riktigt spännande och mystisk bok med lagom långa kapitel och man får lära sig en hel del om arkitektur på köpet.”


Februari-2020

Barnens bibliotek har kärlekstema i februari och mars och har gjort affischer med boktips. Där tipsar de bland om Superhemligt kär och Bara du. För alltid!


Januari-2020

Bibblans bokbabbel tipsar om Jag lovar. På hedersord! och de andra delarna i serien.

”I den här boken tror jag att man kan känna igen sig väldigt mycket, eftersom den handlar om sådant som kan hända alla i skolan, hemma och med vänner. Det är en bok för dig som vill läsa om vänskap och kärlek och allt dramatiskt som kan hända mellan två bästisar. ”


Januari-2020

En notis i tidskriften Arkitekten från i somras (nummer 6, 2019) där det tipsas om ”för alla åldrar i sommar” och där är Tellusskolan. Den dolda sanningen med. Kolla här.


December- 2019

Arkitekturpedagogen boktipsar om Tellusskolan. Den dolda sanningen på  Arkitekturpedagogen samt på twitter och facebook.

”Julklappstips. En underhållande och rolig bok för barn i 10-12-årsåldern av Emma Fäldt. När Alicia och Noah ska skriva om Tellusskolans 100-årsjubileum upptäcker de att hemligheter gömmer sig bakom skolans pampiga fasad. Vi får följa deras äventyrliga upptäcktsfärd och hur de löser mysterierna. Arkitekturen är i fokus av handlingen och de träffar stadsarkitekten och andra personer. Verkligheten ser lite annorlunda ut men det här är ju en saga…” Suzanne de Laval (Arkitekturpedagogen)


November – 2019

”Dottern älskade den här! Hon vill ha en fortsättning så hon får läsa mer om Alicia och Noah. Jag gillade verkligen också boken. Den känns lite ensam i sitt slag och det är roligt!

Det är en väldigt spännande bok som passar mycket bra att läsa med en åttaåring trots att huvudpersonerna är betydligt äldre. Det handlar mycket om relationer över åldersgränser. En del vuxna lyssnar verkligen på barnen medan andra inte gör det. Relationerna på skolan och med andra vuxna utanför hemmet är i fokus.”

Saras bokhyllor recenserar Tellusskolan. Den dolda sanningen. Läs hela här


November-2019

Bokbloggaren Agnes Lindholm boktipsar i Radio P4 Sörmland om Tellusskolan.Den dolda sanningen

Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York får  fint omdöme av enboktillkaffet på Instagram


Oktober – 2019

BTJ ger ”Tellusskolan. Den dolda sanningen” 4 av 5 i betyg och skriver bland annat så här:
”Boken är unik eftersom den handlar om så vitt skilda ämnen som vänskap, utsatthet, att ha en sjuk förälder, grävande journalistik och arkitekturhistoria. Författaren Emma Fäldt varvar spänning, historia, mystik och traditionellt detektivarbete, samtidigt presenteras trevliga, trovärdiga karaktärer som känns levande. Både Alicias och Noahs hemmiljö berörs, vilket också ger boken ett extra lager av vardagsrealism.
Den dolda sanningen är skriven med ett starkt driv, har lagom långa kapitel och ett tonsäkert språk.”
Carola Forslund BTJ-häfte 23


Oktober – 2019

”Tellusskolan. Den dolda sanningen”.

Emma Fäldt gör ett fantastiskt jobb på att ta fram det bästa i en barndeckare”

”varenda mellanstadieelev skulle älska att läsa om detta enastående detektivarbete”

”Boken har också små aspekter som handlar om fördomar och hur man lätt dömer folk på utsidan utan att faktiskt ha någon aning om hur personen är på insidan. I boken tycker jag författaren tar upp det på ett snyggt sätt och gör så att karaktärerna tänker om och utvecklas i sig själva. Detta och mycket mer från boken tycker jag inspirerar läsaren till att bli en bättre person och hur man behandlar andra.”

Läs hela recensionen i Skoltidningen ”Strandaren”. Recensent Alice Ågren.


September – 2019

Tellusskolan – Den dolda sanningen
Det är en spännande bok som är lätt att läsa. Man vill bara fortsätta. Det händer en massa konstiga saker i skolan. Klockan går alltid fem minuter försent, det börjar plötsligt brinna, varför förstörde någon ritningarna över skolan? Snart blir det jullov. De måste vara som detektiver.
Av mig får boken ***** av fem.
Gustavs bokhylla


Juli – 2019

Norra Skåne (NSK) som har ca 60 000 läsare/vecka boktipsar om ”Tellusskolan-den dolda sanningen”.


Juli – 2019
”Tellusskolan: Den dolda sanningen är en spännande bok med ett lite ovanligare tema som jag uppskattar. Boken har fina ingredienser som t.ex. spänning, mystik, historia, vänskap och arkitektur.”
Karin Askerin


Juni-2019

”Tellusskolan – Den dolda sanningen av Emma Fäldt är en riktigt spännande bok för mellanåldern som jag vill rekommendera till alla från 9 år ungefär.”

Agnes bokblogg bloggar om boken

Recension från Barnbokprat.

”En spännande kapitelbok som inspirerar till att gräva där man står.”
@barnboksprat


Juni – 2019 Jennies boklista om Tellusskolan – Den dolda sanningen: ”Spännande, rolig & fängslande!” Betyg 4 av 5.


Maj -2019

Agnes på Agnes bokblogg boktipsar på Instagram om Tellusskolan – Den dolda sanningen

”Tellusskolan – Den dolda sanningen” är en bok jag verkligen tycker att ni ska läsa i sommar! Ett boktips till alla från 9 år och uppåt!”


Februari- 2019  Jennies boklista ”Gripande, fin & charmig! Betyg: 4 av 5″

Om Fönsterplats 14 C


Februari-2019

Agnes bokblogg boktipsar och skriver om Bara du. För alltid!

”Bara du. För alltid! är en perfekt bok för alla 8-12 åringar att läsa. Det jag gillar är att boken handlar om vänskap och kärlek på ett seriöst sätt även fast boken är skriven för är barn. Det är en fin bok som jag tror att många kan känna igen sig i.”


Januari – 2019

Helsingborgs bibliotek boktipsar på video om Superhemligt kär på Youtube.


November-2018 Recension av Fönsterplats 14 A

”… vilken underbar pärla det här är! Själva boken är kort, 106 sidor (med fina illustrationer) men den rymmer så mycket; sorg, kärlek och att våga ta chansen. Man får sig en och annan tankeställare när man läser. ” Bettans boktips (@bettansboktips)


Oktober-2018 Recension av Fönsterplats 14 A

”En mysig kortroman om hur ett oväntat möte kan betyda allt.
🛩
På ett flyg till Bologna sätter sig Hugo på plats 14A. Han är på väg till en jobbmässa, vilket är något han är väldigt van med. Denna resa bjuder dock på något oväntat. Kvinnan bredvid börjar prata med honom och Angela tycks var allt det han inte är.
🛩
Fönsterplats 14A är en lättläst och stämningsfull berättelse med vackra illustrationer. Det är en perfekt bok att koppla av med. Vi får lära känna både Hugo och Angela på ett finstämt sätt. Hugo är den som har ett välordnat liv som ser lite av världen trots alla resor han gör. Angela är i stället mer äventyrlig och vågar ta chanser. De har båda komplicerade relationer till sin familj, men på olika sätt. Samtalet de delar blir en vändningspunkt för dem båda.”

Boktips av Mellsageek (Instagram: @mellsageek)


September-2018 Recension av Fönsterplats 14 A

Fönsterplats 14 A av Emma Fäldt, som tidigare skrivit barnböcker, berättar här i sin trevliga lättlästa kortroman med fina illustrationer om Hugo som lever ensam. Ett välordnat liv utan överraskningar, samma vanor, samma ostmacka varje gång. Han hälsar varje vecka på sin dementa mor, eftersom hans bror inte vill. Inte ens lite fotboll unnar han sig själv, chefen vill inte att han tar ledigt från jobbet. Han är på väg till en jobbmässa till Bologna, bredvid honom på planet sitter italienska Angela, som tycker att familjen är viktig och att vi ska ta hand om varandra. Hennes syster är cancersjuk.

”När hon vänder sig om för att kalla till sig servitören och beställa, får hon syn på en man längre bort på uteserveringen. Hans ansikte tycks bekant, men först förstår hon inte vem det är.
Det är en man i fyrtioårsåldern med svenskt utseende. Han är ganska prydligt klädd och dricker en kaffe. Bredvid honom står en tallrik med tiramisu. När hon ser tiramisun inser hon vem det är.

Hanneles bokparadis


Sept-2018  Recension  av Fönsterplats 14 A

Agneta Norrgård, litteraturkritiker på bland annat Svt Gokväll och radio P4 har recenserat Fönsterplats 14 A. Hon skriver bland annat att det är en ”alldeles utmärkt läspärla” och ”En finstämd berättelse som jag rekommenderar som gåva till dig själv eller till en vän.” Den får 4 av 5 stjärnor från henne.


Maj-2018 Recension av Gå härifrån

Jag har fått äran att läsa och recensera ”Gå härifrån” av Emma Fäldt, en ungdomsroman som ligger helt rätt i tiden. Jag hoppas att min framtida dotter läser denna bok om 20 år och att hon då inte alls känner igen sig i huvudkaraktären Noras liv, men till ett sånt samhälle kommer vi endast om vi går ihop och kämpar tillsammans.
”Jag undrade om hon hade haft någon kille. Om hon var orörd. Hon såg oskuldsfull ut men på samma gång fanns det något medvetet i de där blå ögonen. Hennes rörelser var sexiga. Den slanka unga kroppen rörde sig smidigt. Hon hade en del kvinnliga former, men brösten var små.”
Gå härifrån sätter fingret på oacceptabla beteenden som varje ung kvinna lever med dagligen. Män som anser sig ha rätten att behandla kvinnor som de själva behagar. Unga kvinnor som står ut med oönskade beteenden. Kvinnor mellan 16–24 år löper en betydligt större risk att utsättas för sexuella brott, därför är denna bok otroligt viktig då den gör oss uppmärksamma på kräkningar som är ständigt återkommande i en ung kvinnas liv.
17-åriga Nora är på väg till sin pappa i Italien för att komma bort från ett destruktivt förhållande och en tillvaro där hon inte känner sig hemma. Igenkänningsfaktorn från mina tonårs år är hög, längtan efter att få komma bort men för att sedan inse att det inte var det en sökte. Ungdomskärlek, sökandet efter en identitet och framförallt sökande efter att hitta ”sin plats” i världen.
Jag hoppas att Gå härifrån ska bidra till att fler förstår vilket enormt problem vi har med sexuella trakasserier i vårt samhälle. Dessutom tror jag att många unga tjejer kan känna en styrka i att läsa om Nora och därmed inse att de inte är ensamma om att leva under ett patriarkalt förtryck samt att det inte är deras fel. Det är samhället som är fel och det är de strukturella problemen i samhället som vi ska ändra på, inte dig som kvinna.
Emma Fäldt har tidigare gett ut flertalet barnböcker. Detta är hennes första ungdomsroman. Jag hoppas på många fler. ”

Gabriella Ohlzon
Ordförande och grundare Me Too Sweden


Maj 2018

Recension Anna Tizianna- På viktigt uppdrag i New York från Hagaskolans bibliotek (bibliotekarie Birgitta)


24/4-2018 Recension av Den rätta vinnaren och Den bästa spelaren från bibliotekarie-bloggen Bokhoj


27/2-2018 Binas´s books har recenserat Gå härifrån


27/2-2018 Agnes bokblogg har recenserat Bara du. För alltid!  


Tidningen Norra Skåne boktipsar om Bara du. För alltid!


Recension av Superhemligt kär

@karinaskerinforfattare boktipsar om Superhemligt kär på instagram


Artikel i Österlenmagasinet. 11/1-2018


Intervju i Radio Malmöhus P4 den 18/12-2017 ca 38 min in i programmet.


BTJ recension av Gå härifrån

” … Vi möter i denna bok Nora, 18 år, i en historia som växlar mellan nutid och förflutet. Genom tillbakablickar får vi ta del av hennes historia med uppväxt inom en sekt och mötet med omvärlden, i synnerhet med män. Tonårstiden utanför sekten beskrivs med en sexuell utsatthet och sexuella trakasserier från en mängd män omkring henne. För att komma undan från detta söker sig Nora till sin far i Rom. När hon inte får någon känslomässig kontakt med fadern, får hon istället stöd hos en nunna i staden. Hon bestämmer sig för att återvända till barndomens trygghet i sekten. Hon möter dock hemligheter, lögner och sexualisering även där. Nora lyckas dock förändra sin situation och stå upp för det hon anser rätt. Mellan textavsnitten som skrivs utifrån Noras perspektiv finns en del kortare texter utifrån perspektivet av olika män som förgripit sig på Nora. Detta är en bok som är aningen schablonartad, exempelvis i sitt sätt att beskriva huvudpersonen. Samtidigt finns i boken ett driv och författaren lyckas skapa ett intresse för Nora och hennes tillvaro.

Hanna Troeng, BTJ

Recensionen publiceras i sin helhet i BTJ-häftet 1:2018


Bara du. För alltid! har fått litteraturstöd från Kulturrådet (dec 2018) vilket är en mycket fin kvalitetsbedömning av en bok.


Bara du. För alltid! är utvald som Digital Godbit på BTJ (Ett urval av de bästa barn- och ungdomsböckerna varje månad)


Recension av Den rätta vinnaren och Den bästa spelaren (okt-17)

”Jag blev mycket positivt överraskad över böckerna! Jag ska villigt erkänna att jag inte är någon storkonsument av barnböcker, men jag tycker Emma lyckats med att fånga en del av känslorna som uppstår i samband med match, eller jobbiga incidenter som kan inträffa i tennismiljöer på ett verklighetstroget men ändå lättförståeligt sätt. Jag, med väldigt lång och stark bakgrund inom tennis, tycker ofta det är svårt att konsumera tennisrelaterade filmer eller andra skrifter om tennis då de ganska ofta misslyckas med att porträttera sporten tennis på ett verklighetstroget sätt. Men jag tycker Emma lyckas bra med det här!
Böckerna kan givetvis också läsas av barn som inte spelar eller kan något om tennis.”

Linus Eriksson, tennistränare och tennisinspiratör på http://www.tennisshopen.se

Hela recensionen kan läsas här: https://tennisshopen.se/klubbinspiration/2017/okt/barnbocker-om-tennis/#.WfA8BBOgZK4.facebook


Boktips från Oxie bibliotek om Den rätta vinnaren (ok.-17)

Fian älskar tennis och det har hon alltid gjort. Imorgon är det dags för en jätteviktig match. Vinner de går de vidare till Nordahlcupen. Men det är inte bara Fian som är ivrig att vinna. Även hennes motspelare Sammy har siktet inställt på att vinna matchen. Det blir otroligt spännande och matchen kräver både svett, blod och tårar.


Recension av Bara du. För alltid!

 ”Gripande, rolig & fängslande!”
Jennies boklista (okt.-2017)


Recension av Bara du. För alltid!

5 stjärnor av 5

Bokbloggen Villa Freja (okt.-17)


Recension Den bästa spelaren

”Rolig, bra & gripande!”

Jenniesboklista (aug-17)


Recension Den rätta vinnaren

”Bra, fin & stark!”

Jenniesboklista (aug-17)


Recension Gå härifrån

”Gripande, fängslande & stark!

Jenniesboklista (augusti -17)


BTJ recension av Bara du. För alltid!

”Detta är en vardagsskildring med sommarlov, familjeliv, kompisar och frågor som rör
sig i huvudet på barn i tioårsåldern. Dialogen flyter ledigt och spänningen byggs upp ända fram till slutet i de tio
lättlästa kapitlen. Författaren Emma Fäldt skildrar flickorna trovärdigt och det är lätt för läsaren att känna igen sig
både i de miljöer handlingen rör sig och i de situationer som uppstår när vänskapen ställs inför nya utmaningar.”

Hela recensionen publiceras i BTJ-häftet nr 19, 2017.
Lektör Helene Ehriander


Recension av Den bästa spelaren

”Den bästa spelaren i världen av Emma Fäldt utgiven av Idus Förlag
Fian ska åka på tennisläger. Det känns spännande och nervöst. Hon har aldrig varit på läger förut. Och hon känner ingen av de andra spelarna. Tror hon i alla fall. Men så får hon syn på ett bekant ansikte, det är någon hon aldrig vill träffa mer. Hur blir det nu på lägret?
Har läst boken ihop med sonen på 6 år. Den gick inte alls hem hos honom. Han tyckte inte om den och ville inte lyssna på den mer. Varför vet jag inte riktigt. Om det var att den handlade om tennis som han knappt vet vad det är eller om det var handlingen i sig eller att det var inte rätt läge bara. Vi kommer göra fler försök med den och se om han tycker annorlunda då.
Själv tycker jag att den har ett bra budskap i, att man ska vara snälla mot varandra och att alla kämpar mot något, som vi troligen inte har en aning om. Svårighetsmässigt tycker jag den passade han bra, han förstod vad som skrevs och den är ganska enkel även för de som läser själva. Boken är lite spännande om hur det är att åka på läger ihop med sin träningsgrupp. En trevlig liten barnbok att läsa!
Blir 🐴🐴🐴 i betyg (av 5) 👌 Tack 🙏 @idusforlag !”

Villivonkasbooks https://www.instagram.com/villivonkansbooks/


Recension av Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York

”Anna Tizianna – På viktigt uppdrag i New York” är en fin bok om en envis tjej som hjälper sin nyfunne vän med ett uppdrag. Mina barn tyckte att det var spännande med de historiska inslagen i New York. De är intresserade av stora gamla båtar och drömmer om att få resa till New York. Som vuxen känner man både sorg och glädje när man läser. Vi tyckte alla tre att den var spännande vid flera tillfällen, och rolig. Charmiga illustrationer på fina New York-miljöer. Ett bra språk och passar både som högläsningsbok och att läsa själv.”

Karin Askerin https://www.instagram.com/karinaskerinforfattare/


Den bästa spelaren är en av de bästa barnböckerna i juni enligt barnbibliotikarer i Uppsala.


Utvalda till Godbit av BTJ juni 2017 är både Den rätta vinnaren och Den bästa spelaren.

En Godbit är enligt dem: Ett urval av de bästa barn -och ungdomsböckerna varje månad.


Recensioner Den rätta vinnaren och Den bästa spelaren

”Intressanta historier som jag tror att många barn kan komma att känna igen sig i.”

Hon tycker också att man med böckerna kan lära hur det är att tävla.

Sofia Arvidsson, fd professionell tennisspelare


BTJ recensioner av Den rätta vinnaren och Den bästa spelaren.

”Jättefint berättat i enkla ord och trovärdig psykologi om vänskap och tävlingsinstinkt. Medryckande på ett alldeles otvunget vis.”

”Trevligt berättat av Emma Fäldt om intensiva matchsituationer, där heta slagväxlingar avlöser varandra. Den rätta vinnaren har ett lättsamt språk, fin dialog och bra person- och miljögestaltning.”

Staffan Engstrand Hela recensionerna finns i BTJ-häftet nr 11, 2017


Recension av Hemligt sms från Bubblan i Bibblan 13/3-2017

Den här boken är en spännande och lättläst berättelse om vardag, kärlek och bästa kompisar. Jag tycker att den är lätt att hänga med i och man vill hela tiden fortsätta att läsa för att få reda på vad som ska hända. En bok som gör en glad.”


Hålla Lund har med en notis om Hemligt sms och om mig i senaste numret.(8 mars 2017)


Hemligt smsUtvald till Godbit av BTJ mars 2017. En Godbit är enligt dem: Ett urval av de bästa barn -och ungdomsböckerna varje månad.


”En fin och lättläst bok om rätt och fel, och om att ställa upp för sin vän med de bästa intentioner utan att alltid tänka på konsekvenserna.”

Jag gör det. För din skull! har blivit recenserad av bloggaren jennyinorge som även lagt in recensionen som boktips i Piteåtidningen.


Jag gör det. För din skull! har fått litteraturstöd från Kulturrådet (dec 2017) vilket är en mycket fin kvalitetsbedömning av en bok.


Bokus tipsar om Jag gör det. För din skull som ett av deras allra bästa julklappstips.


Bibblan svarar tipsar om bra högläsningsböcker till jul och advent. Anna Tizianna- På viktigt uppdrag i New York är en av dem.


Två recensionerNeras bokrecensioner har recenserat Jag gör det. För din skull! Boken får 5 av 5 poäng från den bloggen:). Tack för en jättefin recension!

Västmanskans bokblogg har recenserat Anna Tizianna-Sommaräventyr och trolleri. Tack!


Artikel i Sydsvenskan från bokfesten 16/10-2016


Anna Tizianna-Sommaräventyr och trolleri har blivit utvald till Godbit av BTJ. Nu är därmed alla delarna i serien om Anna Tizianna utvalda till Godbitar.


Artikel i Lokaltidningen 4/10-2016. Här kan du läsa den.


Bokomaten har recenserat Jag gör det. För din skull! Hon har tidigare recenserat Jag lovar. På hedersord som hon tyckte följande om:

Riktigt bra och jag vet flera, både barn och pedagoger, som efterlyser böcker om kompisar och vardagsliv och det här faller precis in i det facket! Prima!

 Om Jag gör det. För din skull! skriver hon bland annat:

”Det är definitivt en bok man kan läsa även om man inte har läst förra. Det var mer av en kärlek- och kompisbok och det här passar nog alla de där djurvännerna bättre. Det är kanske lite mer vardagsnära problem här, men samtidigt är de moraliska dilemmana också mycket mer uppenbara. Det är lite kluvet vilken av de båda böckerna jag gillar bäst. En sak är dock säker, jag har faktiskt haft massor med elever som efterlyst just sådana här böcker om kompisar och vardag utan att vara för svåra och utan att slänga in en massa skruvad humor så jag tror att det här kan vara ganska lagom för säg 8-9:åringen.”

Bokomaten är kluven till vilken av böckerna hon gillar bäst. Vad tycker du? Läs dem och bedöm!(Ska jag avslöja vilken jag tycker bäst om? Aha, men iså fall vill jag först höra vilken du tycker;))


Artikel i Hallalund 28/9-2016 även i Sydsvenskan 2/10-2016

Här går den att läsas.


Fina recensioner från BTJ (augusti-16)

Anna Tizianna-Sommaräventyr och trolleri

Anna är en trevlig bekantskap och hon är en finurlig och rolig liten tjej. Författarinnan Emma Fäldt (f. 1970) har bra känsla och ett okomplicerat sätt lyfta fram viktiga händelser och tankar i Annas liv. Boken är uppdelad i tre delar, texten är luftigt satt och handlingen är lätt att följa med i, även om man inte läst de tidigare delarna i serien. Illustrationerna av Josephine Nicander (f. 1970) är intressanta och ger ett mervärde till texten. Något naivistiska i stilen, men verklighetsnära. Sammantaget är det en bra bok som fungerar bra att läsa själv men också som högläsning.

Maria Christensen, BTJ-häftet  nr 20, 2016.

Jag gör det. För din skull!

”Detta är en vardagsskildring med vänskap, familjeliv, skola, kärleken till en valp och frågor som rör sig i huvudet på barn som går i fjärde klass. Dialogen flyter ledigt och den ena spännande händelsen avlöser den andra i de åtta lättlästa kapitlen. Flickorna är trovärdigt skildrade och det är lätt för läsaren att känna igen sig både i de miljöer handlingen rör sig och i de situationer som uppstår.”

 Helene Ehriander, BTJ-häftet nr 20, 2016.


Boktips i Barnens bibliotek-juni 2016 http://www.barnensbibliotek.se/Sommarboken/NewYork/tabid/1315/Default.aspx


Boktips i medlemstidningen Scout-juni 2016 http://www.scout.se/…/06/23/bocker-om-vanskap-for-alla-ald…/


Videorecension – maj 2016. Anna Tizianna- På viktigt uppdrag i New York får 5 av 5 av bägge tjejerna (9 och 11 år) i sin fina och välgjorda recension på resebloggen www.dryden.se


Boktips video-mars 2016 ”Fem av fem stjärnor!”Fin videorecension av Jag lovar.På hedersord!från bloggen boktips1.blogspot.se där elever från Svaleboskolan i Veberöd och Augustenborgskolan i Malmö boktipsar.Se hela recensionen på:http://boktips1.blogspot.se/2016/03/jag-lovar-pa-hedersord.html?m=1


Recension– mars 2016 Ny recension av Jag lovar. På hedersord! från bloggen JoS

”Vill verkligen läsa fler såna här böcker för barnen.” skriver JoS bland annat i recensionen.


Reportage 22 februari 2016 i senaste magasinet Hemma i HSB.


Recension11/2-2016 Blir verkligen glad över den här utförliga och mycket fina recensionen av Jag lovar. På hedersord!

”Det känns i magen när man läser den och den får mig att minnas barndomen och de där starka, berg- och dalbanskänslorna som svänger fram och tillbaka så intensivt…” (skolbibliotekarie Bibblabella)

Läs hela recensionen på: https://bibblabella.wordpress.com/2016/02/11/ett-boktips-om-vanskap-karlek-lagom-till-alla-3-dag/


Boktips2/12-2015 Tidningen Expressens bilaga Allt om resor boktipsar om Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York.


Recension17/12-2015 Fin recension från Bokomaten av Jag lovar. På hedersord!

”Riktigt bra och jag vet flera, både barn och pedagoger, som efterlyser böcker om kompisar och vardagsliv och det här faller precis in i det facket! Prima!”


Recension-14/12-2015 ”Äventyret i New York var verkligen superspännande …”

Ytterligare en kanonfin recension av Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York. Den här gången från bloggen Livet från den ljusa sidan.


Boktips 9/12-2015 Lancin boktipsar om Anna Tianna-På viktigt uppdrag i New York!

”… Som pedagog gillar jag att det i boken då och då helt naturligt dyker upp situationer där lärande samtal blir naturligt. Dessa situationer i boken kan handla om allt ifrån att det är bra att stå för vad man gjort och hur det känns av vara kär till varför klockan inte visar samma tid i Sverige och New York och hur många trappsteg det är upp till kronan på Frihetsgudinnan. Toppen säger pedagogen Linnea!

Vi gillade boken Anna Tizianna -På viktigt uppdrag i New York och skulle säga att berättelsen passar barn mellan 6 och 13 år. Språket, textstorleken och textmängden passar nog barn närmre 9 år uppåt om de läser boken själva. Vi vill absolut rekommendera den, som julklappstips kanske?”


RecensionFantastisk recension av Jag lovar. På hedersord! från BTJ!

… ”Emma Fäldt, f. 1970, debuterade 2010 med Maja i parken. Hon har också skrivit de härliga böckerna om Anna Tizianna. Jag lovar. På Hedersord! är en stark och fin historia om vänskap, svek och kärlek och hur svårt det kan vara när relationer ställs på sin spets. Andreas sorg och ilska skildras mycket trovärdigt och att hon skulle vara ett offer, det kan vi glömma. Andrea är stark! Emma Fäldt tar dessa starka känslor på allvar i denna mycket fina ochkoncentrerade bok. ”

BTJ-häftet nr 3, 2016. Lektör Annika Andersson


Betyg– Oktober 2015. Anna Tizianna – På viktigt uppdrag i New York har fått högsta betyg (5) och blivit utvald som digital Godbit hos BTJ!

Tack BTJ, en sådan glädjande nyhet!


Recension 15/10-2015 Västmanländskans bokblogg

”En söt och varm berättelse om kärlek, hopp och vänskap.” Så skriver Västmanländskans bokblogg om Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York.

http://vastmanbok.blogspot.se/

Tack för fina ord!


BoktipsAnna Tizianna är boktips på Barnsidan.se


 Reportage29/8-2015 i Lokaltidningen Tomelilla/Simrishamn/Kivik

I veckan fick 50 000 hushåll se en väldigt stor bild på mig och hunden Pitusa som var med på omslaget av Lokaltidningen. Inne i tidningen fanns reportage och fler bilder.  Kul om några av alla dessa Lokaltidningsläsare blir nyfikna på böckerna och vill läsa dem.:-)


Recension från BTJ:

”Anna Tizianna på viktigt uppdrag i New York är en fristående fortsättning på den fantastiska Anna Tizianna från 2014.” ”Flygresan är mycket humoristiskt beskriven och barnens upplevelser av den stora staden är realistiskt skildrade. Det är en härlig berättelse med ett lyckligt slut. Anna är en envis tjej som inte ser några problem, utan allting går bara man inte ger sig. Hon är en trevlig bekantskap och man kan bara hoppas att det kommer fler böcker. Illustrationerna av Josephine Nicander bidrar till det fina helhetsintrycket. Texten är lättläst med korta meningar och den passar bra både som högläsning och för nybörjarläsaren.”

Lektör Agneta Warheim BTJ-häftet nr 19, 2015


RecensionFörfattaren Mons Kallentoft har läst nya boken om Anna Tizianna, Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York. Så här tycker han:

”En fin och spännande historia om mod och udda vänskap”


BoktipsBiblioteket i Sundbyberg tipsar om Anna Tizianna:

Perfekt högläsningsbok i sju korta kapitel”

http://bibliotek.sundbyberg.se/108673/anna-tizianna


ArtikelAnna Tizianna i Lokaltidningen 10/1-2015.

http://lund.lokaltidningen.se/lundabok-blev-fjarde-bast-2014-/20150110/artikler/701149853/2263


ArtikelSydsvenskan 6/1-2015.

http://www.sydsvenskan.se/lund/vem-ar-anna-tizianna/


Betyg Anna Tizianna-En av årets bästa barnböcker år 2014!

Anna Tizianna hamnade topplacerad som nummer fyra på tidskriften ”Vi läsers” röstning om årets bästa barnböcker 2014.

http://vilaser.se/topplistor/bastabarnbockerna2014/


Recension-”Jag hör Annas röst genom hela berättelsen. Författaren har lyckats skildra Annas personlighet så det känns som om jag verkligen har träffat henne. En bok jag varmt rekommenderar.Den får fem stjärnor av fem möjliga.” 

http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2014/12/boktips-anna-tizianna-av-emma-faldt.html

Kim M. Kimselius, författare


Anna Tizianna blev utvald som Godbit av BTJ, november 2014. Om Godbitar skriver BTJ bl. a:  ”Ett urval av de bästa barn- och ungdomsböckerna varje månad.”


Recensionfrån BTJ

”… Anna Tizianna är en humoristisk berättelse, men där finns också spänning och den oro som en åttaårig flicka kan bära på. Välgörande är den nyanserade skildringen av Anna, hon är inte alltid en snäll och duktig flicka. Ibland blir hon irriterad på sin lillebror Arvid, men hennes föräldrar är förstående och tålmodiga när hon trasslar till saker. Det finns en trygg och snäll grundstämning i boken. Dialogen är vardagsnära och känns trovärdig. Josephine Nicanders illustrationer är detaljrika och fantasieggande. Anna Tizianna är ett roligt och spännande läsäventyr.”

Martin Jonols


Recension-”En härlig kapitelbok med jättefina illustrationer av Josephine Nicander”.

Junior Bok och Film


Recension-”Annas tokiga och spontana personlighet är en frisk fläkt och hennes glada och lättsamma humör blandas med en butter tjurighet som känns äkta. Det är ett trovärdigt porträtt av en åttaårig flicka, som svävar ut med sin livliga fantasi när hon vill få som hon vill.”

Jeanette Palm, Bloggen Bokhemligheter


Recension-”Jättejättejättejättebra. Den bästa boken någonsin!10/10 Guld-A får den.”

Astrid, sju år


Recension-”Pojkarna och jag älskade din bok! När får vi läsa mer om Anna Tizianna? ”

Kristina Räthel


Recension-”Boken är verkligen bra!”…”Den känns genuint bra och engagerande.”

Åsa Johannesson


Recension-”Fantastisk barnbok du skrivit! Mycket uppskattad!”

Kristina Lindbom


Recension-”Maja i parken är upphovsmännens första barnbok och det är en debut som ger mersmak.”

Anna Birgitta Eriksson, Lektör BTJ-häftet (Om Maja i parken)


Recension-”Härligt med ett barn som tas på allvar i sin lek och på sin upptäcktsfärd i livet. En favorit!”

Christina Wedenmark, barnbibliotekarie samt boktipsare på http://www.barnensbibliotek.se (Om Maja i parken)


ArtikelFrån Lokaltidningen 9 november 2010:

http://lokaltidningen.se/hallaa-d%C3%A4r-emma-f%C3%A4ldt-/20101109/artikler/711039729/ (Om Maja i parken)


ArtikelFrån Sydsvenskan 4 oktober 2010:

http://www.sydsvenskan.se/lund/varfor-annu-en-barnbok-om-lund/ (Om Maja i parke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s