Recensioner och media

BTJ recension av Gå härifrån

” … Vi möter i denna bok Nora, 18 år, i en historia som växlar mellan nutid och förflutet. Genom tillbakablickar får vi ta del av hennes historia med uppväxt inom en sekt och mötet med omvärlden, i synnerhet med män. Tonårstiden utanför sekten beskrivs med en sexuell utsatthet och sexuella trakasserier från en mängd män omkring henne. För att komma undan från detta söker sig Nora till sin far i Rom. När hon inte får någon känslomässig kontakt med fadern, får hon istället stöd hos en nunna i staden. Hon bestämmer sig för att återvända till barndomens trygghet i sekten. Hon möter dock hemligheter, lögner och sexualisering även där. Nora lyckas dock förändra sin situation och stå upp för det hon anser rätt. Mellan textavsnitten som skrivs utifrån Noras perspektiv finns en del kortare texter utifrån perspektivet av olika män som förgripit sig på Nora. Detta är en bok som är aningen schablonartad, exempelvis i sitt sätt att beskriva huvudpersonen. Samtidigt finns i boken ett driv och författaren lyckas skapa ett intresse för Nora och hennes tillvaro.

Hanna Troeng, BTJ

Recensionen publiceras i sin helhet i BTJ-häftet 1:2018


Bara du. För alltid! är utvald som Digital Godbit på BTJ (Ett urval av de bästa barn- och ungdomsböckerna varje månad)


Recension av Den rätta vinnaren och Den bästa spelaren (okt-17)

”Jag blev mycket positivt överraskad över böckerna! Jag ska villigt erkänna att jag inte är någon storkonsument av barnböcker, men jag tycker Emma lyckats med att fånga en del av känslorna som uppstår i samband med match, eller jobbiga incidenter som kan inträffa i tennismiljöer på ett verklighetstroget men ändå lättförståeligt sätt. Jag, med väldigt lång och stark bakgrund inom tennis, tycker ofta det är svårt att konsumera tennisrelaterade filmer eller andra skrifter om tennis då de ganska ofta misslyckas med att porträttera sporten tennis på ett verklighetstroget sätt. Men jag tycker Emma lyckas bra med det här!
Böckerna kan givetvis också läsas av barn som inte spelar eller kan något om tennis.”

Linus Eriksson, tennistränare och tennisinspiratör på http://www.tennisshopen.se

Hela recensionen kan läsas här: https://tennisshopen.se/klubbinspiration/2017/okt/barnbocker-om-tennis/#.WfA8BBOgZK4.facebook


Boktips från Oxie bibliotek om Den rätta vinnaren (ok.-17)

Fian älskar tennis och det har hon alltid gjort. Imorgon är det dags för en jätteviktig match. Vinner de går de vidare till Nordahlcupen. Men det är inte bara Fian som är ivrig att vinna. Även hennes motspelare Sammy har siktet inställt på att vinna matchen. Det blir otroligt spännande och matchen kräver både svett, blod och tårar.


Recension av Bara du. För alltid!

 ”Gripande, rolig & fängslande!”
Jennies boklista (okt.-2017)


Recension av Bara du. För alltid!

5 stjärnor av 5

Bokbloggen Villa Freja (okt.-17)


Recension Den bästa spelaren

”Rolig, bra & gripande!”

Jenniesboklista (aug-17)


Recension Den rätta vinnaren

”Bra, fin & stark!”

Jenniesboklista (aug-17)


Recension Gå härifrån

”Gripande, fängslande & stark!

Jenniesboklista (augusti -17)


BTJ recension av Bara du. För alltid!

”Detta är en vardagsskildring med sommarlov, familjeliv, kompisar och frågor som rör
sig i huvudet på barn i tioårsåldern. Dialogen flyter ledigt och spänningen byggs upp ända fram till slutet i de tio
lättlästa kapitlen. Författaren Emma Fäldt skildrar flickorna trovärdigt och det är lätt för läsaren att känna igen sig
både i de miljöer handlingen rör sig och i de situationer som uppstår när vänskapen ställs inför nya utmaningar.”

Hela recensionen publiceras i BTJ-häftet nr 19, 2017.
Lektör Helene Ehriander


Recension av Den bästa spelaren

”Den bästa spelaren i världen av Emma Fäldt utgiven av Idus Förlag
Fian ska åka på tennisläger. Det känns spännande och nervöst. Hon har aldrig varit på läger förut. Och hon känner ingen av de andra spelarna. Tror hon i alla fall. Men så får hon syn på ett bekant ansikte, det är någon hon aldrig vill träffa mer. Hur blir det nu på lägret?
Har läst boken ihop med sonen på 6 år. Den gick inte alls hem hos honom. Han tyckte inte om den och ville inte lyssna på den mer. Varför vet jag inte riktigt. Om det var att den handlade om tennis som han knappt vet vad det är eller om det var handlingen i sig eller att det var inte rätt läge bara. Vi kommer göra fler försök med den och se om han tycker annorlunda då.
Själv tycker jag att den har ett bra budskap i, att man ska vara snälla mot varandra och att alla kämpar mot något, som vi troligen inte har en aning om. Svårighetsmässigt tycker jag den passade han bra, han förstod vad som skrevs och den är ganska enkel även för de som läser själva. Boken är lite spännande om hur det är att åka på läger ihop med sin träningsgrupp. En trevlig liten barnbok att läsa!
Blir 🐴🐴🐴 i betyg (av 5) 👌 Tack 🙏 @idusforlag !”

Villivonkasbooks https://www.instagram.com/villivonkansbooks/


Recension av Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York

”Anna Tizianna – På viktigt uppdrag i New York” är en fin bok om en envis tjej som hjälper sin nyfunne vän med ett uppdrag. Mina barn tyckte att det var spännande med de historiska inslagen i New York. De är intresserade av stora gamla båtar och drömmer om att få resa till New York. Som vuxen känner man både sorg och glädje när man läser. Vi tyckte alla tre att den var spännande vid flera tillfällen, och rolig. Charmiga illustrationer på fina New York-miljöer. Ett bra språk och passar både som högläsningsbok och att läsa själv.”

Karin Askerin https://www.instagram.com/karinaskerinforfattare/


Den bästa spelaren är en av de bästa barnböckerna i juni enligt barnbibliotikarer i Uppsala.


Utvalda till Godbit av BTJ juni 2017 är både Den rätta vinnaren och Den bästa spelaren.

En Godbit är enligt dem: Ett urval av de bästa barn -och ungdomsböckerna varje månad.


Recensioner Den rätta vinnaren och Den bästa spelaren

”Intressanta historier som jag tror att många barn kan komma att känna igen sig i.”

Hon tycker också att man med böckerna kan lära hur det är att tävla.

Sofia Arvidsson, fd professionell tennisspelare


BTJ recensioner av Den rätta vinnaren och Den bästa spelaren.

”Jättefint berättat i enkla ord och trovärdig psykologi om vänskap och tävlingsinstinkt. Medryckande på ett alldeles otvunget vis.”

”Trevligt berättat av Emma Fäldt om intensiva matchsituationer, där heta slagväxlingar avlöser varandra. Den rätta vinnaren har ett lättsamt språk, fin dialog och bra person- och miljögestaltning.”

Staffan Engstrand Hela recensionerna finns i BTJ-häftet nr 11, 2017


Recension av Hemligt sms från Bubblan i Bibblan 13/3-2017

Den här boken är en spännande och lättläst berättelse om vardag, kärlek och bästa kompisar. Jag tycker att den är lätt att hänga med i och man vill hela tiden fortsätta att läsa för att få reda på vad som ska hända. En bok som gör en glad.”


Hålla Lund har med en notis om Hemligt sms och om mig i senaste numret.(8 mars 2017)


Hemligt smsUtvald till Godbit av BTJ mars 2017. En Godbit är enligt dem: Ett urval av de bästa barn -och ungdomsböckerna varje månad.


”En fin och lättläst bok om rätt och fel, och om att ställa upp för sin vän med de bästa intentioner utan att alltid tänka på konsekvenserna.”

Jag gör det. För din skull! har blivit recenserad av bloggaren jennyinorge som även lagt in recensionen som boktips i Piteåtidningen.


Jag gör det. För din skull! har fått litteraturstöd från Kulturrådet (dev 2017)vilket är en mycket fin kvalitetsbedömning av en bok.


Bokus tipsar om Jag gör det. För din skull som ett av deras allra bästa julklappstips.


Bibblan svarar tipsar om bra högläsningsböcker till jul och advent. Anna Tizianna- På viktigt uppdrag i New York är en av dem.


Två recensionerNeras bokrecensioner har recenserat Jag gör det. För din skull! Boken får 5 av 5 poäng från den bloggen:). Tack för en jättefin recension!

Västmanskans bokblogg har recenserat Anna Tizianna-Sommaräventyr och trolleri. Tack!


Artikel i Sydsvenskan från bokfesten 16/10-2016


Anna Tizianna-Sommaräventyr och trolleri har blivit utvald till Godbit av BTJ. Nu är därmed alla delarna i serien om Anna Tizianna utvalda till Godbitar.


Artikel i Lokaltidningen 4/10-2016. Här kan du läsa den.


Bokomaten har recenserat Jag gör det. För din skull! Hon har tidigare recenserat Jag lovar. På hedersord som hon tyckte följande om:

Riktigt bra och jag vet flera, både barn och pedagoger, som efterlyser böcker om kompisar och vardagsliv och det här faller precis in i det facket! Prima!

 Om Jag gör det. För din skull! skriver hon bland annat:

”Det är definitivt en bok man kan läsa även om man inte har läst förra. Det var mer av en kärlek- och kompisbok och det här passar nog alla de där djurvännerna bättre. Det är kanske lite mer vardagsnära problem här, men samtidigt är de moraliska dilemmana också mycket mer uppenbara. Det är lite kluvet vilken av de båda böckerna jag gillar bäst. En sak är dock säker, jag har faktiskt haft massor med elever som efterlyst just sådana här böcker om kompisar och vardag utan att vara för svåra och utan att slänga in en massa skruvad humor så jag tror att det här kan vara ganska lagom för säg 8-9:åringen.”

Bokomaten är kluven till vilken av böckerna hon gillar bäst. Vad tycker du? Läs dem och bedöm!(Ska jag avslöja vilken jag tycker bäst om? Aha, men iså fall vill jag först höra vilken du tycker;))


 

Artikel i Hallalund 28/9-2016 även i Sydsvenskan 2/10-2016

Här går den att läsas.


 

Fina recensioner från BTJ (augusti-16)

Anna Tizianna-Sommaräventyr och trolleri

Anna är en trevlig bekantskap och hon är en finurlig och rolig liten tjej. Författarinnan Emma Fäldt (f. 1970) har bra känsla och ett okomplicerat sätt lyfta fram viktiga händelser och tankar i Annas liv. Boken är uppdelad i tre delar, texten är luftigt satt och handlingen är lätt att följa med i, även om man inte läst de tidigare delarna i serien. Illustrationerna av Josephine Nicander (f. 1970) är intressanta och ger ett mervärde till texten. Något naivistiska i stilen, men verklighetsnära. Sammantaget är det en bra bok som fungerar bra att läsa själv men också som högläsning.

Maria Christensen, BTJ-häftet  nr 20, 2016.

Jag gör det. För din skull!

”Detta är en vardagsskildring med vänskap, familjeliv, skola, kärleken till en valp och frågor som rör sig i huvudet på barn som går i fjärde klass. Dialogen flyter ledigt och den ena spännande händelsen avlöser den andra i de åtta lättlästa kapitlen. Flickorna är trovärdigt skildrade och det är lätt för läsaren att känna igen sig både i de miljöer handlingen rör sig och i de situationer som uppstår.”

 Helene Ehriander, BTJ-häftet nr 20, 2016.


Boktips i Barnens bibliotek-juni 2016 http://www.barnensbibliotek.se/Sommarboken/NewYork/tabid/1315/Default.aspx


Boktips i medlemstidningen Scout-juni 2016 http://www.scout.se/…/06/23/bocker-om-vanskap-for-alla-ald…/


Videorecension – maj 2016. Anna Tizianna- På viktigt uppdrag i New York får 5 av 5 av bägge tjejerna (9 och 11 år) i sin fina och välgjorda recension på resebloggen www.dryden.se


Boktips video-mars 2016 ”Fem av fem stjärnor!”Fin videorecension av Jag lovar.På hedersord!från bloggen boktips1.blogspot.se där elever från Svaleboskolan i Veberöd och Augustenborgskolan i Malmö boktipsar.Se hela recensionen på:http://boktips1.blogspot.se/2016/03/jag-lovar-pa-hedersord.html?m=1


Recension– mars 2016 Ny recension av Jag lovar. På hedersord! från bloggen JoS

”Vill verkligen läsa fler såna här böcker för barnen.” skriver JoS bland annat i recensionen.


Reportage 22 februari 2016 i senaste magasinet Hemma i HSB.


Recension11/2-2016 Blir verkligen glad över den här utförliga och mycket fina recensionen av Jag lovar. På hedersord!

”Det känns i magen när man läser den och den får mig att minnas barndomen och de där starka, berg- och dalbanskänslorna som svänger fram och tillbaka så intensivt…” (skolbibliotekarie Bibblabella)

Läs hela recensionen på: https://bibblabella.wordpress.com/2016/02/11/ett-boktips-om-vanskap-karlek-lagom-till-alla-3-dag/


Boktips2/12-2015 Tidningen Expressens bilaga Allt om resor boktipsar om Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York.


Recension17/12-2015 Fin recension från Bokomaten av Jag lovar. På hedersord!

”Riktigt bra och jag vet flera, både barn och pedagoger, som efterlyser böcker om kompisar och vardagsliv och det här faller precis in i det facket! Prima!”


Recension-14/12-2015 ”Äventyret i New York var verkligen superspännande …”

Ytterligare en kanonfin recension av Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York. Den här gången från bloggen Livet från den ljusa sidan.


Boktips 9/12-2015 Lancin boktipsar om Anna Tianna-På viktigt uppdrag i New York!

”… Som pedagog gillar jag att det i boken då och då helt naturligt dyker upp situationer där lärande samtal blir naturligt. Dessa situationer i boken kan handla om allt ifrån att det är bra att stå för vad man gjort och hur det känns av vara kär till varför klockan inte visar samma tid i Sverige och New York och hur många trappsteg det är upp till kronan på Frihetsgudinnan. Toppen säger pedagogen Linnea!

Vi gillade boken Anna Tizianna -På viktigt uppdrag i New York och skulle säga att berättelsen passar barn mellan 6 och 13 år. Språket, textstorleken och textmängden passar nog barn närmre 9 år uppåt om de läser boken själva. Vi vill absolut rekommendera den, som julklappstips kanske?”


RecensionFantastisk recension av Jag lovar. På hedersord! från BTJ!

… ”Emma Fäldt, f. 1970, debuterade 2010 med Maja i parken. Hon har också skrivit de härliga böckerna om Anna Tizianna. Jag lovar. På Hedersord! är en stark och fin historia om vänskap, svek och kärlek och hur svårt det kan vara när relationer ställs på sin spets. Andreas sorg och ilska skildras mycket trovärdigt och att hon skulle vara ett offer, det kan vi glömma. Andrea är stark! Emma Fäldt tar dessa starka känslor på allvar i denna mycket fina ochkoncentrerade bok. ”

BTJ-häftet nr 3, 2016. Lektör Annika Andersson


Betyg– Oktober 2015. Anna Tizianna – På viktigt uppdrag i New York har fått högsta betyg (5) och blivit utvald som digital Godbit hos BTJ!

Tack BTJ, en sådan glädjande nyhet!


Recension 15/10-2015 Västmanländskans bokblogg

”En söt och varm berättelse om kärlek, hopp och vänskap.” Så skriver Västmanländskans bokblogg om Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York.

http://vastmanbok.blogspot.se/

Tack för fina ord!


BoktipsAnna Tizianna är boktips på Barnsidan.se


 Reportage29/8-2015 i Lokaltidningen Tomelilla/Simrishamn/Kivik

I veckan fick 50 000 hushåll se en väldigt stor bild på mig och hunden Pitusa som var med på omslaget av Lokaltidningen. Inne i tidningen fanns reportage och fler bilder.  Kul om några av alla dessa Lokaltidningsläsare blir nyfikna på böckerna och vill läsa dem.:-)


Recension från BTJ:

”Anna Tizianna på viktigt uppdrag i New York är en fristående fortsättning på den fantastiska Anna Tizianna från 2014.” ”Flygresan är mycket humoristiskt beskriven och barnens upplevelser av den stora staden är realistiskt skildrade. Det är en härlig berättelse med ett lyckligt slut. Anna är en envis tjej som inte ser några problem, utan allting går bara man inte ger sig. Hon är en trevlig bekantskap och man kan bara hoppas att det kommer fler böcker. Illustrationerna av Josephine Nicander bidrar till det fina helhetsintrycket. Texten är lättläst med korta meningar och den passar bra både som högläsning och för nybörjarläsaren.”

Lektör Agneta Warheim BTJ-häftet nr 19, 2015


RecensionFörfattaren Mons Kallentoft har läst nya boken om Anna Tizianna, Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York. Så här tycker han:

”En fin och spännande historia om mod och udda vänskap”


BoktipsBiblioteket i Sundbyberg tipsar om Anna Tizianna:

Perfekt högläsningsbok i sju korta kapitel”

http://bibliotek.sundbyberg.se/108673/anna-tizianna


ArtikelAnna Tizianna i Lokaltidningen 10/1-2015.

http://lund.lokaltidningen.se/lundabok-blev-fjarde-bast-2014-/20150110/artikler/701149853/2263


ArtikelSydsvenskan 6/1-2015.

http://www.sydsvenskan.se/lund/vem-ar-anna-tizianna/


Betyg Anna Tizianna-En av årets bästa barnböcker år 2014!

Anna Tizianna hamnade topplacerad som nummer fyra på tidskriften ”Vi läsers” röstning om årets bästa barnböcker 2014.

http://vilaser.se/topplistor/bastabarnbockerna2014/


Recension-”Jag hör Annas röst genom hela berättelsen. Författaren har lyckats skildra Annas personlighet så det känns som om jag verkligen har träffat henne. En bok jag varmt rekommenderar.Den får fem stjärnor av fem möjliga.” 

http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2014/12/boktips-anna-tizianna-av-emma-faldt.html

Kim M. Kimselius, författare


Anna Tizianna blev utvald som Godbit av BTJ, november 2014. Om Godbitar skriver BTJ bl. a:  ”Ett urval av de bästa barn- och ungdomsböckerna varje månad.”


Recensionfrån BTJ

”… Anna Tizianna är en humoristisk berättelse, men där finns också spänning och den oro som en åttaårig flicka kan bära på. Välgörande är den nyanserade skildringen av Anna, hon är inte alltid en snäll och duktig flicka. Ibland blir hon irriterad på sin lillebror Arvid, men hennes föräldrar är förstående och tålmodiga när hon trasslar till saker. Det finns en trygg och snäll grundstämning i boken. Dialogen är vardagsnära och känns trovärdig. Josephine Nicanders illustrationer är detaljrika och fantasieggande. Anna Tizianna är ett roligt och spännande läsäventyr.”

Martin Jonols


Recension-”En härlig kapitelbok med jättefina illustrationer av Josephine Nicander”.

Junior Bok och Film


Recension-”Annas tokiga och spontana personlighet är en frisk fläkt och hennes glada och lättsamma humör blandas med en butter tjurighet som känns äkta. Det är ett trovärdigt porträtt av en åttaårig flicka, som svävar ut med sin livliga fantasi när hon vill få som hon vill.”

Jeanette Palm, Bloggen Bokhemligheter


Recension-”Jättejättejättejättebra. Den bästa boken någonsin!10/10 Guld-A får den.”

Astrid, sju år


Recension-”Pojkarna och jag älskade din bok! När får vi läsa mer om Anna Tizianna? ”

Kristina Räthel


Recension-”Boken är verkligen bra!”…”Den känns genuint bra och engagerande.”

Åsa Johannesson


Recension-”Fantastisk barnbok du skrivit! Mycket uppskattad!”

Kristina Lindbom


Recension-”Maja i parken är upphovsmännens första barnbok och det är en debut som ger mersmak.”

Anna Birgitta Eriksson, Lektör BTJ-häftet (Om Maja i parken)


Recension-”Härligt med ett barn som tas på allvar i sin lek och på sin upptäcktsfärd i livet. En favorit!”

Christina Wedenmark, barnbibliotekarie samt boktipsare på http://www.barnensbibliotek.se (Om Maja i parken)


ArtikelFrån Lokaltidningen 9 november 2010:

http://lokaltidningen.se/hallaa-d%C3%A4r-emma-f%C3%A4ldt-/20101109/artikler/711039729/ (Om Maja i parken)


ArtikelFrån Sydsvenskan 4 oktober 2010:

http://www.sydsvenskan.se/lund/varfor-annu-en-barnbok-om-lund/ (Om Maja i parken)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s