Jag gör det. För din skull! har fått litteraturstöd från Kulturrådet

Det svänger onekligen rätt mycket upp och ner när man är författare. Ett skrivflyt, ett efterlängtat bokkontrakt, en härlig recension kan få en euforisk lycklig ett bra tag. Sedan är det refuseringar, när det går trögt att skriva, en recension som inte är lika toppenbra som man kanske är van vid- ja då känns det inte alls kul. Det är sällan det är mellanlägen, så där att det känns jämnt och stabilt för en längre period.

Hursomhelst, häromdagen var det verkligen ett riktigt härligt uppåtläge för min del. Min bok Jag gör det. För din skull! fick litteraturstöd från Kulturrådet.  Det fick även min debutbok, Maja i parken 2011 och nu alltså den här senaste. Det är fantastiskt roligt att boken i och med detta kommer att spridas bättre och det känns mycket hedrande eftersom urvalet sker efter betydande kvalitetskriterier.

Förutom generella tekniska och redaktionella kvaliteter bedöms följande när det gäller barn- och ungdomslitteratur:

  • Originalitet i relation till samtida utgivning och genre.
  • Upphovspersonens självständighet i gestaltandet i relation till genren.
  • Förmåga att tänja gränser för såväl genre, form och innehåll.

samt bokens förmåga att:

  • engagera och beröra genom fördjupad gestaltning
  • väcka nyfikenhet och vidga medvetenhet
  • förhålla sig öppet och ifrågasättande
  • gestalta komplexitet.

Nu är det bara att hoppas att flytet håller i sig ett lite tag till så att manuset jag håller på med blir bra samt att jag får positivt svar på ett annat manus som jag väntat på i evigheter. Får man lov att önska så mycket:)?

 

littstod
Litteraturstöd till  Jag gör det. För din skull!

 

 

Med önskan om en fin torsdag,

/Emma

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s