Inspiration i oinspirerande tider

Hej på er, en bra bit in på det nya året, ni som läser denna blogg. Jag har haft, och har fortfarande, bloggtorka och inspirationstorka överlag. Det händer så lite nu när man lever så isolerat och det påverkar även idéerna tycker jag. Jag läser dock mer än vanligt och det är på sätt och vis inspirerande, men jag är van att få mycket av min inspiration från levande livet, av det som händer runtomkring, av att lyssna och att betrakta vad människor säger och gör. Och inte minst av att resa, inte bara för att det är inspirerande att uppleva nya platser, nya miljöer och människor, men också själva förflyttandet i sig, att det ger perspektiv på saker och ting i det vanliga livet som möjliggör att se saker från nya vinklar.

Nu står mycket stilla och på samma gång snurrar allt väldigt snabbt. Det är svårt att hänga med, och svårt att förstå det som händer och vad det kommer innebära lång tid framöver. Man behöver orientera sig på nytt, hitta nya riktningar, nya metoder och förhållningssätt i denna uppochnedvända värld. Och som sagt finna nya inspirationskällor.

Tack och lov är jag i alla fall just nu dock ganska inspirerad av mitt pågående skrivprojekt. Det är ett projekt (vuxenroman) jag hållit på med i över ett år (fast det legat på hyllan ibland) och det lär väl ta minst ett år till. Det är ett utmanande projekt på flera plan, men nu är jag igång på riktigt känns det som och problem som tidigare har känts oöverstigliga börjar klarna. Ny upplevelse för mig är att få respons på ett pågående manusarbete, vilket jag får nu via den responsgrupp jag tillhör på Skrivpedagoglinjen. Jag var lite osäker på hur det skulle vara (och vad det skulle ge mig) att lämna ut något så pass ofärdigt, men det känns både lyxigt och givande att få feedback under processens gång, och det är såklart inspirerande, särskilt att projektet tycks uppskattas mycket. Men hursomhelst önskar jag mycket mer inspiration och jag tar gärna emot era bästa inspirations-tips om ni har några.

Naturen brukar jag hämta en hel del inspiration från och ett tips jag fått (för att känna inspiration bland annat) och som jag provat är att gå baklänges ibland. Man får nya perspektiv, tränar nya muskelgrupper och det känns annorlunda, alltid något ju:-)

E. F

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s