1:a april, en 2:a upplaga och en 3:e bok om Anna Tizianna

Helt över min förväntan har första upplagan av Jag lovar. På hedersord! redan sålt slut, så när som på några få exemplar. Förlaget har meddelat att det ska tryckas en andra upplaga-så himla kul! Knappt fyra månader har boken varit ute på marknaden så det känns fantastiskt att den sålt så bra och blivit så omtyckt.

Jag funderar ibland över vad det är som gör att en bok säljer bra (och bättre än andra, trots likartade förutsättningar).

  • Att boken är riktigt bra är såklart en absolut förutsättning (om författaren inte är känd).
  • Att den har ett lockande omslag riktat till målgruppen tror jag också är viktigt-särskilt när målgruppen är barn som själva väljer.
  • Sedan gäller det ju att boken hamnar i rätta händer och blir omtyckt av dem, dvs recensenter, bibliotekarier, lärare osv som kan rekommendera och sprida info om den.

Men något ytterligare verkar behövas för att nå den där efterlängtade försäljningsframgången (ja, nu pratar jag inte fantasisiffror á  la Läckberg utan normalsmå utgåvor av okända författare).

Anna Tizianna-På viktigt uppdrag i New York , som kom ut ca 2 månader innan Hedersord, fick allra högsta betyg av BTJ, många fina recensioner och boktips (precis som Hedersord) på bloggar, privatpersoner och exponerades i tidningar mm. Den blev även Godbit på BTJ (liksom Hedersord). Utöver det var jag dessutom ute och signerade en del med den, vilket jag knappt var med Hedersord. Trots det har Hedersord sålt mer och på kortare tid.

Det känns som ett litet mysterium, men ett trevligt sådant förstås (eftersom jag inte ens kunnat föreställa mig att Hedersord skulle sälja slut så snabbt). Fast jag hoppas förstås att böckerna om Anna Tizianna också säljer slut väldigt snart, så att många fler barn får chans att läsa dem- det är de värda (tycker jag såklart:)).

Förhoppningsvis får de ett uppsving när tredje boken om Anna Tizianna kommer. Anna kommer där att vara med om magiska, roliga, spännande och sorgliga saker under sitt sommarlov. Den blir så fin. Illustratören Josephine Nicander jobbar för fullt med illustrationerna just nu. Planen är att få boken flygfärdig till sommaren.

Ja och så var det 1:a april idag ja. Jag har inte blivit lurad än-vad jag vet, och heller inte lurats. Fast säker kan man ju inte vara. Jag är nog ganska lättlurad, precis som Anna Tiziannas lillebror:).

/Emma12933120_10153632246778667_8051558732483918513_n

Vad hittar Anna på här månde?:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s