Bokomslag-både fina och mindre fina

Jag håller just nu på att ta ställning till olika omslagsalternativ för boken Bara du. För alltid! som kommer ut efter sommaren. Den boken kommer att bli så fin. Det är tredje delen i serien om Leni och Andrea och deras vänskap. Snart berättar jag mer om den.

Omslaget till en bok är väldigt viktigt tycker jag och jag märker att smaken är som baken när det gäller omslag. En hel del är rätt tråkiga och opersonliga. Andra är kanonfina och inbjudande. Omslaget bör, enligt mig, vara väldigt genomtänkt, välgjort och spegla innehållet och det författaren vill berätta med boken. Och gärna sticka ut så att det skiljer sig från mängden.  Jag är i stort sett väldigt nöjd med alla omslag till mina böcker och det ska bli skoj att snart få visa er det nya omslaget när vi spikar det.

Några fler roliga saker (av varierande slag) på sistone:

– JA på ett manus. Ges ut nästa år på Nypon förlag.

– Flera författarbesök, både nu innan sommaren och inbokade längre fram.

– Sveriges läsambassadör Anne-Marie Körling har med skrivtips från mig i sitt blogginlägg om hur man kan använda skrivtips i undervisningen. Mitt skrivtips finns längst bak i boken Hemligt sms.

 
Uppsalas barnboksbibliotekarier  tipsar om sina favoritböcker och har valt ut Den bästa spelaren som en av de bästa böckerna i juni. Så här skriver de om den:
Nu ska vi få följa med Fian på tennisläger. Det är ganska nervöst för hon har aldrig varit på tennisläger förut. Det går bra för Fian. Hon är en av de bästa och hon tycker att det är roligt att spela. När hon kommer fram till bussen och de snart ska åka får hon syn på Sammy. Henne tycker hon så illa om att nu vill Fian inte åka läger. Hur ska hon göra? Det känns inte alls bra. Hursomhelst så åker hon i alla fall och vi får vara med henne när hon tränar och när de har träningsmatcher och sen får vi vet hur det går för henne och Sammy.
En berättelse om att kunna säga förlåt och att kunna förlåta och försöka förstå varandra.

 

 

978-91-7577-287-5
Här är ett av mina favoritomslag när det gäller mina egna böcker.

 

/Emma

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s