Gå härifrån – en uppväxtroman med tema kring sexuella kränkningar och Lolitasyndrom

 

gåhärifrån
”Gripande, fängslande & stark!”-så tyckte bloggaren Jennies boklista om Gå härifrån

Nu finns romanen äntligen även som fysisk pappersbok och är tillgänglig hos de flesta svenska nätbokhandlare. Är du recensent och vill recensera boken? Hör av dig så skickar jag ett recensionsexemplar.

Om boken:
Något i hennes oskuldsfulla väsen lockade mig. Hennes blyghet, hennes tacksamhet över att vara här. Hennes blandning av barn och kvinna på samma gång. Jag ville veta vad hon hade varit med om. Jag ville komma henne nära. Jag ville kyssa henne.”

17-åriga Nora är på väg till sin pappa i Italien för att komma bort från ett destruktivt förhållande och en tillvaro där hon inte känner sig hemma.
Egentligen vill hon inget hellre än att åka tillbaka till Rosmundstorp, församlingen där hon växte upp och som hon hastigt rycktes ifrån när föräldrarna skildes. Men hon är rädd att hon inte är välkommen.
När hon till slut ändå återvänder dit, visar det sig att bekymmer och mörka hemligheter lurar bakom den idylliska fasaden.

Gå härifrån är en uppväxtroman för unga vuxna och vuxna om sökande efter identitet och samhörighet i en tillvaro där den sårbara tonårsflickan ständigt blir utsatt för sexuella kränkningar.
Om att både längta hem och att längta bort, och om avgörande möten som påverkar livets riktning.

Gå härifrån kan beställas från Bokus eller Adlibris och andra nätbokhandlare.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s