Mördaren eller Corona?

Igår cyklade jag iväg med ca 150 ex av Fönsterplats 14 A till några olika seniorboenden här i Lund. Jag besökte såklart inte seniorerna hemma hos dem utan jag träffade värdinnorna för boendet. De ska i sin tur dela ut böckerna. Det känns bra att mina böcker som legat i lådor i garaget kan få komma till glädje åt någon under dessa tider. De äldre gör ju en stor uppoffring genom att stanna hemma för att skydda sig själva och andra, och därmed hela samhället.

Det är svårt att tänka på eller prata om något annat än Corona just nu. Emellanåt lyckas jag dock komma in i min lilla skrivbubbla och tänka på annat en liten stund. Där vill jag stanna så länge det går, men nyhetsuppdateringar pockar på uppmärksamheten och jag får kämpa emot lusten att gå in och läsa det senaste nytt.

Det är verkligen skönt att befinna sig i en helt annan och mindre kaotisk värld för ett tag. En värld som jag kontrollerar och styr över helt och hållet, till skillnad från den tillvaro som råder just nu för oss alla.

I dag upptäckte jag att jag missade Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferens klockan 14. Ska jag försöka se den i efterhand? Nä, jag tror inte det faktiskt. Jag hoppar nog tillbaka in i min skriv-värld istället. Där händer visserligen också en del läskigt just nu, bland annat går en trolig mördare lös. Fast det är ändå bra mycket lugnare än i den verkliga världen. Och som sagt- det är jag som bestämmer. Borde nog stanna här tills hela den här krisen är över. Frågan är om mördaren eller Coronaviruset hinner ikapp mig först?

emmafönsterplats2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s