10 år sedan debutboken ”Maja i parken”

I år är det 10 år sedan min och Martin Magntorns debutbok ”Maja i parken” gavs ut på Lindskog förlag. Det var det första manus jag någonsin hade skickat in till ett förlag och så blev det antaget!!! Boken fick ett fint mottagande med litteraturstöd från Kulturrådet, invald att vara med i Barnbokskatalogen, superfina recensioner, utställning mm och var även skyltad i flera butiker.

Nu efteråt har jag fått erfara att det långt ifrån alltid går så lätt och smidigt för en bok (eller ett manus) i den här branschen, men det var fint att få en bra start:-) Och det är fantastiskt roligt att så här långt senare då och då fortfarande få höra från olika personer jag möter att det var deras barns favoritbok under lång tid.

Inspirationen till Maja i parken kom dels från min yngsta dotter och från en av mina favoritböcker som barn – ”Trulsa hos mormor” av Anna Riwkon- Brick och Märta de Laval från 1955. Jag älskade att titta på de svartvita fotografierna med barnens olika små äventyr.

På min fyrtioårsdag i juli 2010 skickades min allra första bok i väg på tryck. Herregud, det är ju länge sedan nu (och helt galet att jag fyller 50 i år:))

9789185311033001

012
Boksläpp på Krabat i Lund.
[006575]
Utställning i växthuset, Stadsparken, Lund. Jag och bokens fotograf Martin Magntorn
trulsa
Från boken ”Trulsa hos mormor”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s