Champagne i Champagne, 50år och 15:e boken på tryckeriet!

Det blev ingen vanlig sommar i år, men det var fullt ös och den blev kul ändå.

Imorgon börjar två av barnen skolan. För egen del börjar jag också i skolan denna vecka, nämligen Skrivpedagoglinjen i Skurup. Det blir spännande.

Det har sannerligen varit ett annorlunda sommarlov på många sätt, inte bara på Corona-sättet. För första gången sedan vi flyttade från Spanien har vi inte varit där under sommaren och det är första gången på många år som vi inte har vårt älskade sommarhus i Kivik, och inte heller båten. Vi sålde den i början av sommaren när vi insåg att vi kommer nyttja den så lite nu när vi inte har något fast boende där.
Men vi har gjort andra saker och vi köpte ett stort tält och har börjat campa. Vi campade i fantastiska Bohuslän och vi campar då och då i Kivik som vi inte kan hålla oss ifrån.

Förutom camping har vi hunnit med en spännande bilresa till norra Frankrike och så har vi arbetat en hel del med ”Bästa bandet” som nu äntligen åkt iväg på tryck. Sist med inte minst har vi firat min femtioårs-dag med stort släktkalas.
Under vår bilresa hann vi med att besöka Bremen, Colmar, Gerardmer, Troyes, Ebernay, Luxenburg och Lunneborg. Otroligt fina och intressanta ställen allihop. Vi blev totalt hänförda av Colmar, och det var ljuvligt att åka el-båt och bada uppe i bergen i Lac de Gerardmer. En oslagbart härlig känsla var det att dricka Champagne i Champagne på min femtioårsdag:-). Hela dagen blev verkligt fin på alla sätt och vis (en av mina absolut bästa dagar någonsin), från tidig morgon till sena kvällen.

Endast några dagar efter hemfärd ställde vi till med stort Corona-anpassat släktkalas (på en av årets varmaste dagar). Samtidigt med festförberedelserna behövde vi arbeta intensivt med allra sista korrektur och layout för att få iväg ”Bästa bandet” på tryck. Och så har vi hunnit med arbete på vingården och en massa odling hemma i trädgården med. Inte så mycket vila och slappande vid strand/pool för vår del denna sommar med andra ord, men vi har inte haft tråkigt:-). Vi avslutade i alla fall sommarlovet med några härliga slappa baddagar i Kivik och Vitemölla, så nu känner jag mig ändå rätt laddad att sätta igång med höstens aktiviteter; skrivpedagogutbildning, boksläpp, lektörsjobb mm.

Obs! Kurserna jag ska hålla i skrivande som skulle börja 1 september är uppskjutna, planen är att de ska blir av i oktober istället. Vi behöver några fler deltagare. Kanske är det något för dig? Läs mer om dem här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-skaneland/kurser/skriv-en-bok—fran-ide-till-fardig-i-bokyllan-112212/ och här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-skaneland/kurser/skriv-barnungdomsbok-112211

IMG_0217
Bremer Dom påminner lite om Lunds Domkyrka
IMG_0234
Pitusa hittade en Fugufisk som lekkamrat (en sådan där potentiell dödlig en, som vi har ätit i Kyoto en gång i tiden:))
IMG_0241
Muskanterna i Bremen
baa7d182-802b-43e3-9333-4e484485ae16
Colmar- en riktig sagostad
IMG_0312
Utsikt från köksfönstret

IMG_0329

IMG_0413
Gränder i Colmar
IMG_0448
”Le petit Venice” i Colmar

IMG_0523IMG_0476IMG_0518IMG_0522IMG_0524IMG_0525

IMG_0595
Båttur i Gerardmer
IMG_0717
Födelsedagsfrukost – sjukt gott!
IMG_0797
Vaknade upp som nybliven 50-åring i Troyes
IMG_0805
Födelsedagstårta – lika god som den ser ut
IMG_0895
Champagnegård i Troyes
IMG_0897
Känner mig hemma bland vinrankorna
IMG_0899
Dotter
IMG_0972
Moet Chandon med sina 24 km underjordiska tunnlar
IMG_0992
Man blir vördnadsfull av att höra om allt arbete som ligger bakom varje flaska
IMG_1007
Skål!
IMG_1068
40 grader varmt ute- då vill man bara tillbaka ner i de svala Champagnetunnlarna
IMG_1202
Vackra blommor man får när man fyller 50:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s